ROOZ Amsterdan

Take Care!

Hoe verzorg je je leren Businesstas?

Natuurlijk ben je heel blij met je nieuwe laptoptas! Maar wat is nou de beste manier om de tas in optimale conditie te houden?

Hieronder vind je enkele tips met betrekking tot de verzorging van leer. Je zult merken dat de laptoptas In het gebruik eigenlijk alleen maar mooier wordt.

Leer is een natuurproduct. Je kunt daarom mogelijk littekens van bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën of nerfstructuurverschillen in het leer terugvinden. Dit is de natuurlijke charme van het leder en maakt dat je leren tas of accessoire uniek is en een geheel eigen karakter heeft. Je kunt zo ook gemakkelijk echt leer onderscheiden van kunstleer, ook wel PU genoemd.

Voordat je je laptoptas in gebruik neemt raden wij aan om deze in te sprayen met een water- en vuilafstotende spray. En dit 3 tot 4x per jaar te herhalen.  Let wel op dat je het juiste product voor de juiste leersoort gebruikt.

Daarnaast is het raadzaam de laptoptas iedere week te verzorgen met een cremewax. Je zult zien dat lichte krasjes en doffe plekken in het leer direct verdwijnen. ROOZ Amsterdam heeft hiervoor een eigen cremewax ontwikkeld. De cremewax is waterbestendig en bevat natuurlijke ingrediënten. Inhoud 100 gr. De cremewax is niet geschikt voor suede of nubuck. Voor deze leersoorten gebruik je een speciale spray.


Tips om verkleuring en vlekken op je businesstas te voorkomen

Onderstaande producten kunnen schade veroorzaken aan je tas en/of je tas aantasten:
Oliën
Vloeistoffen
Crèmes
Schoonmaakmiddelen
Producten die chemische stoffen bevatten
Voedsel
Aarde
Ruwe producten zoals schuursponsjes
Scherpe voorwerpen
(te veel) Direct zonlicht
Sneeuw, hagel, regen

Toch een vlek op je tas?
Voor het verwijderen van vlekken uit leer zijn er speciale middelen in de handel, ook weer toegespitst op de verschillende leersoorten.
Voordat je het speciale middel gebruikt, is het verstandig de tas of accessoire voorzichtig met een schone iets vochtige doek schoon te maken.
Als je dit niet doet, wrijf je juist de viezigheden in de poriën van de tas.
Tip: Probeer het reinigingsmiddel svp eerst op een onopvallend stuk leer, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de tas.
Laat je goed informeren door een gespecialiseerde schoenen- en/of tassenwinkel.