Waarom zou je voor duurzaamheid kiezen?

Dat lijkt ons duidelijk. De aanschaf van een Businesstas is best een investering, dan mag je toch verwachten dat je tas lang meegaat. In onze optiek minstens 5 jaar maar wij denken dat onze Businesstassen, mits goed en netjes onderhouden, wel 20 jaar mee kunnen.

Onze assistente Via op Bali weet precies waar ze op moet letten. Al bij het uitzoeken van het leer kijkt duurzaamheid om de hoek. Elke huid wordt beoordeeld op kwaliteit (dikte, kleur, oneffenheden).

Vaak lukt het om precies de juiste huiden te vinden in onze voorkeur kleuren. Soms wijkt de kleur iets af (net iets lichter of donkerder dan bedacht). Daarom is iedere tas uniek. Maar we doen nooit een concessie in de dikte van het leer. Daarom gaat iedere businesstas minstens 5 jaar mee maar waarschijnlijk wel 20 jaar.

We zijn nu ook bezig om onze Businesstassen uit te voeren in duurzaam gelooid leer. Bij deze manier van leerlooien wordt gebruik gemaakt van plantaardige tannines gemaakt uit boomschors. Dit is veel minder belastend voor het milieu. Onze set NEW YORK en de Laptop Rugtas COPENHAGEN is reeds uitgevoerd in dit natuurlijke gelooid leder. We gaan voor nog duurzamer.

Laat een reactie achter