De missie van ROOZ Amsterdam?

 

Onze passie is om mooie accessoires te maken voor de zakenman en zakenvrouw passend bij een zakelijke outfit. Dat doen we door elegante, handgemaakte lederen en vooral duurzame Businesstassen te ontwerpen waarmee je je kunt onderscheiden.

We willen met ROOZ Amsterdam de wereld een beetje mooier te maken. De ouderwetse zwarte laptoptas en trolley kan wat ons betreft echt niet meer. Bij je (zakelijke) outfit hoort gewoon een elegante Businesstas.. Dit is precies wat wij terugkrijgen van onze klanten,  prachtige exclusieve tassen, niet herkenbaar als laptoptas en van bijzonder hoge kwaliteit. Ons uiteindelijke doel is om volledig circulair te produceren.

 

HOW IT STARTED
ROOZ Amsterdam is een familiebedrijf en in 2017 opgericht door Ilse & Niels

Ilse: "Het avontuur begint in 2014. Ik was het gesleep met mijn veel te zware laptoptas en schoudertas zat (note: Ilse werkte bij een grote financiële instelling).  Een businesstas moet naar mijn mening een mooie accessoire en aanvulling zijn op je zakelijke outfit. Het lukt me niet een elegante laptoptas te vinden, ook niet in het buitenland.

Onze passie voor mooie tassen, duurzaamheid en fair trade zorgde ervoor om dit idee dan maar zelf vorm te geven.

Natuurlijk wil je dan de perfecte oplossing, een business tas voorzien van een losse trolley, waarbij de tas eenvoudig en veilig op de trolley bevestigd kan worden. Dit was trouwens gemakkelijker gezegd dan gedaan, de totale ontwikkeling heeft zo'n 2 jaar in beslag genomen!”.

PHYLOSOPHY

ROOZ Amsterdam biedt unieke, stijlvolle, handgemaakte business tassen.
Naast duurzaamheid en fair trade zijn wij druk bezig om uiteindelijk circulair te produceren, houd ons in de gaten. Wij hebben gekozen voor slow fashion en houden een kleine voorraad aan.

Onze tassen zijn zowel zakelijk als privé een prachtige accessoire! Draag de tas met stijl.
Work hard, Play harder!

 

Natuurlijk Fair Trade

Door Team ROOZ Amsterdam | maart 8, 2023

Zoals al zo vaak gezegd, wij zijn bijzonder blij met onze Tassenkunstenaar. Hij maakt de ROOZ Amsterdam Businesstas bijzonder en uniek. In 2020 zijn we hem een tijdje uit het oog verloren. De tussenpersoon waarmee we vanaf de start samenwerkte stopte met zijn bedrijf. Hij wilde ons niet rechtstreeks in contact brengen met de tassenmaker. Ik kan je vertellen dat dit ons flink wat stress heeft bezorgd. Onze assistente Via is op zoek gegaan naar andere tassenmakers en kwam hem toen toevallig weer op het spoor. Hij had alle ontwerpen nog en is gelijk weer aan de slag gegaan. Logisch dat hij een goed salaris ontvangt, dat is voor ons vanzelfsprekend. Wij weten zeker dat dit helpt om de kwaliteit van onze Businesstassen heel hoog te houden. Hij werkt inmiddels 8 jaar voor ons en is ook bijzonder verbonden met ROOZ Amsterdam. Hij liked al onze posts met hartjes, superlief.   Shoppen

Hoezo Slow Fashion?

Door Team ROOZ Amsterdam | maart 8, 2023

Wij kiezen heel bewust voor slow fashion en dus voor kwaliteit. Onze tassen zijn vervaardigd uit een heel hoge kwaliteit rundleder. Dat moet ook wel omdat een gemiddelde laptoptas 5 kilo weegt. Verder zijn onze laptoptassen tijdloos waardoor we niet mee hoeven doen met de nieuwste mode. De fast fashion industrie draait jammer genoeg nog steeds op volle kracht. Onze branche is daarop geen uitzondering, jammer genoeg. Er wordt gekozen voor “goedkoop” en dat betekent dat je dus grote aantallen (per model/per kleur) tassen moet laten maken. De kwaliteit van een tas gaat dan behoorlijk achteruit. De tassen lijken allemaal op elkaar, of het nu een heren- of damesmodel is en gaan vaak maar 2 jaar mee. Maar ja…. dan kopen we toch gewoon weer een nieuwe. Dat is niet waar ROOZ Amsterdam voor staat. Iedere Businesstas wordt met liefde en aandacht voor ieder detail gemaakt door onze Tassenkunstenaar. Er zijn altijd maar enkele stuks op voorraad, geen grote partijen dus. De kwaliteit van iedere tas is bijzonder hoog en wij zijn er van overtuigd dat een Businesstas van ROOZ Amsterdam gemakkelijk 20 jaar mee gaat. Shoppen

Waarom zou je voor duurzaamheid kiezen?

Door Team ROOZ Amsterdam | maart 8, 2023

Dat lijkt ons duidelijk. De aanschaf van een Businesstas is best een investering, dan mag je toch verwachten dat je tas lang meegaat. In onze optiek minstens 5 jaar maar wij denken dat onze Businesstassen, mits goed en netjes onderhouden, wel 20 jaar mee kunnen. Onze assistente Via op Bali weet precies waar ze op moet letten. Al bij het uitzoeken van het leer kijkt duurzaamheid om de hoek. Elke huid wordt beoordeeld op kwaliteit (dikte, kleur, oneffenheden). Vaak lukt het om precies de juiste huiden te vinden in onze voorkeur kleuren. Soms wijkt de kleur iets af (net iets lichter of donkerder dan bedacht). Daarom is iedere tas uniek. Maar we doen nooit een concessie in de dikte van het leer. Daarom gaat iedere businesstas minstens 5 jaar mee maar waarschijnlijk wel 20 jaar. We zijn nu ook bezig om onze Businesstassen uit te voeren in duurzaam gelooid leer. Bij deze manier van leerlooien wordt gebruik gemaakt van plantaardige tannines gemaakt uit boomschors. Dit is veel minder belastend voor het milieu. Onze set NEW YORK en de Laptop Rugtas COPENHAGEN is reeds uitgevoerd in dit natuurlijke gelooid leder. We gaan voor nog duurzamer. Shoppen